Vonkvolk

Lezing Hoogsensitief Ondernemerschap 29/5

Een lezing in intieme, huiselijke sfeer bij een kop koffie of een wijntje. Niemand minder dan psychotherapeute en HSP experte Suzanne Keyaerts komt ons vertellen over de voor- en nadelen van ondernemen als hoogsensitieve.

Nog 13 plaatsen!

Over de spreker…

Suzanne Keyaerts is psychotherapeute en heeft haar eigen praktijk in Nossegem. Suzanne aan het woord:
 

“Mijn persoonlijke zoektocht naar mezelf en mijn hoogsensitiviteit heeft er mij toe gebracht om ook in mijn werk te mogen ontdekken dat ik, zonder het te beseffen, vaak met hoogsensitieve cliënten werk. Doorheen de jaren ben ik mij dan ook steeds meer en meer gaan toeleggen op het werken met hoogsensitieven.

Het werken met hoogsensitieven is voor mij een hoopvol therapeutisch werk. Het zijn dankbare therapeutische processen waarbij de cliënt een echte reis met zichzelf aangaat met als missie: “Hoe kan ik leren leven met MIJN hoogsensitiviteit, maar bovenal, hoe kan ik mijn kwaliteiten als hoogsensitieve leren ontdekken en ook dagdagelijks leren gebruiken.”

Hun diepgaande verwerking, snel observeren, redeneren en oplossingen bedenken zorgt er vaak voor dat zij op de werkvloer een bijzondere inbreng hebben. Op voorwaarde natuurlijk dat de leidinggevende en collega’s dit ook weten en dit kunnen appreciëren. Sterker nog. De hoogsensitieven met hun voorspellend brein zijn een meerwaarde voor het bedrijf. De vraag is alleen of de werkgever dit ook zo kan zien en of die de tijd wil nemen om goed te luisteren naar wat de hoogsensitieve werknemer te vertellen heeft. Veel hebben ze niet nodig. Vooral erkenning en luisterbereidheid. Helaas loopt het vaak anders. Zeker als die hoogsensitieve werknemer zelf niet weet dat hij/zij hoogsensitief is.

Hoogsensitieven hebben vaak reeds een ingewikkeld parcours doorlopen op de werkvloer en vaak komen ze terecht in het ondernemerschap. Maar werkt dat wel? Is een HSP’er wel gemaakt om ondernemer te worden? Of kunnen hoogsensitieven uiteindelijk alleen maar werken als ondernemer? En wat met work/life balance? En stress? 

Zoveel vragen… Maar we zullen bij het begin beginnen! Wat is hoogsensitiviteit en van daaruit bouwen we op naar de voordelen maar ook naar de eventuele nadelen van het ondernemerschap als HSP’er.”
 
Nadien is er uitgebreid tijd voor vragen en interactie.

Suzanne heeft ondertussen ook zelf een winkeltje kunnen opbouwen met bruikbare boeken over hoogsensitiviteit voor peuters, kleuters, lagere schoolkinderen en volwassenen. Hiervoor heeft ze fijne samenwerkingen met verschillende kleine uitgeverijen en zelfs enkele auteurs met wie ze heeft samen gewerkt over de inhoud van hun boeken. Na de lezing zal je boeken kunnen aankopen.

Wees er snel bij – de plaatsen zijn beperkt tot 15 
om een rustige setting te creëren en voldoende interactie mogelijk te maken.

Lezing in 't kort - wat komt er allemaal aan bod?

Suzanne Keyaerts lezing Vonkvolk

Praktische info

Je bent van harte welkom! 

Voeg uw header hier toe

Fika Lab Lezing gender en klimaat
Scroll naar boven