Vonkvolk

Wie is Lisa?

Benieuwd naar de vrouw achter Vonkvolk? Met veel goesting stel ik je in mijn eerste blogartikel aan je voor.

Hallo, ik ben Lisa, de oprichtster en bezielster van Vonkvolk, welkom op deze blog! πŸ’š

Mijn verhaal in ’t kort? In 2018 ben ik afgestudeerd aan KU Leuven als juriste. Omdat de start van een baliestage de ‘easy way’ was, begon ik dan maar vol goeie moed. Alleen bleek dat na 2,5 jaar niet mijn wereldje te zijn, dus heb ik mijn toga maar aan de haak gehangen!

Na mijn avontuur aan de balie had ik het gevoel dat ik opnieuw moest beginnen. Wat kon ik eigenlijk? En vooral wat wilde ik? Door mijn bezorgdheid voor de klimaatverandering koos ik voor duurzaamheid om zo mijn steentje bij te dragen. Ik begon als een gek mijn netwerk uit te bouwen in Leuven en ging met 101 mensen koffies gaan drinken (veel toffe koffiebars in Leuven ze!). Een spontane sollicitatie bij Leuven 2030 bezorgde mij een tijdelijk contract en Lisa was terug vertrokken!

De start van Vonkvolk

Na een paar maanden bij Leuven 2030 en bij nadien bij Ecolife, begon mijn vuur harder en harder te branden. Ook mijn dichtste vrienden vroegen mij waarom ik niet gewoon zelf iets zou ondernemen. In maart 2023 hakte ik de knoop door en in juli had ik mijn ondernemingsnummer… Een crazy rollercoaster, ik kan het u zeggen! 🎒 Vonkvolk was geboren! Vanuit een groot hart voor mensen, onze natuur en de Aarde.

Al ligt mijn focus niet alleen op ecologische duurzaamheid. Duurzaamheid betekent voor mij ook duurzaam omgaan met mensen en mentaal welzijn. Het is dus mijn missie om het vuur terug aan te wakkeren bij mensen, te luisteren, te verbinden en in beweging te zetten. πŸ”₯

Eind goed, al goed? We shall see! Ik ben alleszins gelukkig dat ik de sprong naar het ondernemerschap heb gewaagd. En door veel te lezen, kan ik mijn afgelegde pad intussen al beter plaatsen: al gehoord van de term ‘creatieve generalist’?

Wat ik jou wil meegeven, is:
πŸ‘‰ geef niet op, blijf zoeken
πŸ‘‰ je bent misschien een jobhopper, so what?!
πŸ‘‰ luister maar naar je hart of je intuΓ―tie, niet naar wat anderen je vertellen (en ook niet naar dat stemmetje in je hoofd!)

Wie is Lisa nog?

Naast onderneemster noemen vrienden mij ook wel empathisch, intrinsiek gemotiveerd, enthousiast en een harde werker. Ik kom uit een gezin van gescheiden ouders en een 4 jaar jongere zus, wat maakt dat ik al van jongs af aan geleerd heb om ‘mijn plan te trekken’. Zo besliste ik op mijn 12 jaar om op internaat te gaan naar Gent, een tijd waar ik nog altijd met veel warmte op terugkijk.

Soit, er valt nog zo veel te vertellen. Hopelijk heb je zo toch al een beetje een beter beeld van wie de vrouw achter Vonkvolk is.


Veel liefs,
Lisa van Vonkvolk 🌍

Vond je dit artikel interessant?

Deel het gerust op je kanaal naar keuze, samen maken we meer impact!

Scroll naar boven